Celebrations in Royal Style

Fout
  • The RokSprocket Module needs the RokSprocket Component enabled.

ROYAL FIREWORKS, WERELD KAMPIOEN VUURWERK 2015

Team Royal Fireworks pipc 6th 2015

Nederlands vuurwerkbedrijf Royal Fireworks heeft in het Filipijnse Manilla de eerste prijs bemachtigd in de Philippines International Pyromusical competition (PIPC). Hiermee zijn zij het eerste Nederlandse team dat een Internationale hoofdprijs heeft verdiend met vuurwerkshows op muziek.

De door SM Mall Of Asia gesponsorde PIPC is een van de meest prestigieuze pyromusical wedstrijden ter wereld. In de afgelopen weken vertoonden hoogaangeschreven vuurwerkteams uit 10 verschillende landen hun shows aan het Filipijnse publiek. Deze teams uit onder andere Canada, Engeland, China, Portugal, Italië, Zweden, Mexico, Brazillie en Nederland, waren afgereisd naar de Filipijnen en hadden daar ieder één week om hun design om te zetten in een spektakel. De jury beoordeelde hierbij o.a. op creativiteit in schietwijze, toepassing van thema, perfectie in synchronisatie op de muziek, kleur combinaties, reactie van het publiek en veiligheid.

  

Het thema van de Nederlandse inzet was 'Journey Through Nature', hiermee nam men het publiek mee op een reis langs de verschillende facetten van natuur over de wereld. Zo werd een bezoek gebracht aan een Chinese tuin, de oceaan met haar vissen en kwallen, de woestijn vanuit de ogen van een adelaar, de bergen, en een groep apen in het oerwoud. Een spraakmakend item waarvan gebruik is gemaakt is een 15 meter hoge toren. Deze constructie bood het team de mogelijkheid om enkele bijzondere manoeuvres met het vuurwerk uit te halen, iets wat enthousiast is ontvangen door de jury. 
 
Uit een zeer zware pool met geduchte tegenstanders heeft het Nederlandse Royal Fireworks met haar show de harten van het publiek voor zich weten te winnen. Met een staande ovatie van de jury haalde het team de kampioensbeker voor Nederland binnen.

  

Spraakmakend is het zeker, om als eerste Nederlandse vuurwerkbedrijf op een wereld toneel te staan en er dan ook nog met de winst vandoor te gaan. Team Royal Fireworks zal voortaan een gevreesde tegenstander zijn in de wereld van vuurwerk competities.

Pers berichten:
NU.nl & NU.nl Video's
TV enschede  FM

 

Volg Royal Fireworks op FACEBOOK 

VUURWERK PIPC MANILLA ROYAL FIREWORKS VUURWERK SHOW