Celebrations in Royal Style

Fout
  • The RokSprocket Module needs the RokSprocket Component enabled.

VUURWERK FABRICAGE >> MAKEN VAN VUURWERK

Royal Fireworks wil u met deze foto’s laten zien, hoe een vuurwerk fabriek eruit ziet en hoe vuurwerk gemaakt wordt. De vuurwerkfabrieken liggen vaak buiten de stad in de heuvels. De vuurwerk fabriek is eigenlijk een heel groot overdekt "wandel pad" dat over het hele terrein loopt. Naast de overkapping staat om de 25 meter een gebouw. Daarin werken 4 tot 6 mensen aan een specifiek deel van het vuurwerk.

Alle onderdelen voor het vuurwerk worden handmatig gemaakt in dit soort vuurwerkfabrieken. Ook de kartonnen kokers voor een cake/potje worden handmatig gemaakt. Het mengen van kruitsoorten wordt door de mensen in de vuurwerkfabriek zelf gedaan. Elke gewenste kleur of effect kan zo zelf ontwikkeld worden. De tube’s, kokers voor cake’s ( bv 500 gram potten) worden in de zon gedroogd. Deze tubes, kokers worden gemaakt door laagjes papier op elkaar te lijmen en deze daarna als een koker op te rollen. Als de tube's droog zijn worden ze één voor één gevuld met het gewenste 'vuurwerkeffect'. Kortom het maken van vuurwerk is dus een zeer intensieve bezigheid.

vuurwerk cake productie Fabricage produceren flowerbed vuurwerk maken in china vuurpijl

U kunt op enkele foto’s zien, dat er kleine mortieren, ook wel shells genoemd, gemaakt worden die afgeschoten worden in de cake’s (potten) die u kunt kopen tijdens de jaarwisseling. Zie foto 2,3 en 4, consumentenvuurwerk.
Op foto 11, 12, 13, 14, 15 en 17 kunt u zien hoe professionele vuurwerk shells, mortieren vervaardigd worden. Deze shells worden ook volledig met de hand gemaakt.
Eerst worden er twee helften van papier gemaakt, deze helften bestaan uit een aantal lagen papier.

Klik hier voor meer informatie over: Shell Mortars , Rekken & Buizen.

Na het drogen, worden deze helften met kruit en 'effecten' gevuld. Dan worden ze op elkaar gedrukt en wordt de shell nog een keer omwikkeld met papier.
Aan de onderkant van de shell zitten nu twee bolletjes, deze worden open gemaakt waar in een later stadium de vertragingslont in wordt bevestigd, zodat het effect pas in de lucht zichtbaar wordt. ls de shell klaar is krijgt het een zakje met kruit (drijflading) aan de onderkant bevestigd met daarin de lont die je moet aansteken als de shell in de afsteekbuis geladen is. De afsteekbuis kunt u zien onder het item BUIZENFABRIEK.

Hopelijk heeft u een idee gekregen wat vuurwerk is en hoe het gemaakt word in een vuurwerkfabriek. Kijkt u mee in de buizenfabriek in het volgende deel van de site.

{Gallery dir='Royal-Fireworks-Fabrieken'}

VUURWERK FABRICAGE > VUURWERK MAKEN