Celebrations in Royal Style

Fout
  • The RokSprocket Module needs the RokSprocket Component enabled.

VUURWERK, MORTIER BUIZEN

 

In dit gedeelte van onze website willen we u laten zien hoe vuurwerk mortier buizen worden gemaakt! Ook wel mortars genoemd. Deze artikelen zijn alleen voor professioneel gebruik en door gecertificeerde pyrotechnici en niet geschikt voor consumenten!

We hopen dat jullie er wat aan hebben. Zie ook http://www.royalfireworks.nl/vuurwerkshow onderste filmpje dan krijg je helemaal een idee hoe het in zijn werk gaat.

De productie tijd voor een mortier buis, mortar is ongeveer tussen de 7 en 9 minuten. Zoals je kan zien komt de stevigheid in de buizen doordat het glasvezel gewikkeld wordt. De "kop" van de buis wordt er als laatste opgemaakt.

De buizen worden met een soort twee komponenten lak ingesmeerd, de lak wordt gemengd met de kleurstof zodat de mortierbuis, mortar de juiste kleur krijgt. Na het wikkelen, moet de buis zo'n 20 minuten drogen. Elke laag van het glasvezel word met deze lak ingesmeerd om zo een veilige en stevige mortierbuis, mortar te krijgen. Mocht de buis, mortar toch "kapot" gaan dan scheurt het alleen. Bij andere materialen krijg je een splinter werking denk aan aluminium, pvc etc.

Daarom gebruik NOOIT andere materialen dan deze glasvezel, glassfiber buizen, pipes of mortars.

Zoals je hier kan zien bestaan mortier buizen uit verschillende maten.
Mortier buizen, mortars worden al vanaf 1 inch gemaakt. De meeste gangbare maten die in nederland gebruikt worden om mortieren af te schieten zijn tussen de 2,5 en 16 inch.

Tijdens een vuurwerk show heb je veel mortier buizen, mortars nodig. Als je een vuurwerk show bouwt dan heb je voor elke shell 1 mortier buis, mortar nodig.

Je kan met deze buizen, mortars voor zowel "ball shells", "cylinder shells" als "peanut shells" gebruiken. Als de wand goed dik is kan je er alle vormen van shells en mortieren mee schieten.

Als je de buizen hebt uitgezocht, zul je ook nog mortier rekken nodig hebben. Je kan een buis, mortar niet zo op de grond zetten en "succes ermee". Wij hebben voor al onze mortier buizen, mortars stevige mortier rekken laten maken. Hierdoor is de veiligheid gewaarborgd want dat is het belangrijkste tijdens een vuurwerk show. Veiligheid staat bij ons voorop.

Het voordeel van deze mortier rekken is, dat je ze heel makkelijk in en uit elkaar kan zetten en kan vervoeren. De mortier rekken passen in elkaar, hierdoor scheelt het ruimte tijdens transport en in de opslag.

Met deze kwalitatief hoogwaardige materialen schiet Royal Fireworks haar vuurwerk shows.

Celebrations in Royal Style